2012-06-26

Nu är det resdag igen...

Vi var ju tvungna att lämna vårt fina strandmotell, men eftersom avstånden är pluttiga i New England bestämde vi oss för att vara kulturella och lära oss saker om pilgrimer och native americans innan vi åkte från Plymouth. 3 sekunders väg från oss ligger ett levande museum, Plimoth Plantation som (enligt reklamen och personalen på motellet) ska innehålla allt om pilgrimerna och indianerna som de stötte på, wampanoa!

Efter en bra och informativ introduktionsfilm gav vi oss ut. Ett levande museum är rätt kul. Uppbyggda platser med levande människor som gör saker som om de levde på platsen, hugger ved, går i kyrkan, sjunger sånger och berättar för turisterna vad de gör och framförallt svarar de på alla frågor besökarna har...

Först indianbyn sen pilgrimernas by och sist ett hantverkscenter. Indianbyn var jättefin full av indianer (de flesta var nog indianer oxå...) som sjöng, dansade, stekte kalkon över öppen eld, broderade osv.  De svarade snällt på frågor, tom barnen var väldigt kunniga. Det jag saknade var bakgrunder och basfakta. Om man inte ställde just den frågan missade man den delen!

Pilgrimsbyn var en grym flopp! Byn bestod av 15 hus + en kyrka/försvarsvind med kanoner, men där var inget folk. Jo turister, alla letade efter pilgrimerna! Det var ungefär som när jag var ungefär i Viktors ålder och letade efter orrspel i skogen, vi hittade aldrig några utan yrade bara runt i skogen. Som här, vi yrade bara runt och såg inga pilgrimer... Det var ju lögn, vi såg två som högg ved och såg sura ut. Hantverkscentret var likadant, en kille som drejade, i vanliga kläder!

Tur att museibutiken var fin. Massor av roliga saker som vi inte köpte och en kokbok - som jag köpte - bara om Thanksgiving-food så nu kommer höstens thanksgivingmiddag att bli ännu bättre än förra gången!

Leta efter nytt motell denna gången i Brockton, en bit från kusten, närmare Boston, vi hittade ett rätt tråkigt men vad 17 man ska ju bara sova där. Tyvärr hade de bara två nätter där oxå. Det börjar bli tråkigt att flytta så ofta så det första vi gjorde när vi kom in på rummet och hade wifi var att leta rätt på något bra och boka det i flera dagar.

Det tråkiga motellet i Brockton ligger i alla fall nära ett laundryplace så vi kunde tvätta, det behövdes, vi hade nästan börjat vända underkläderna ut och in...

lördag 23/6, sol, 28 grader.



Inga kommentarer: