2012-07-06

MaineNewHampshireVermontMassachussetsConnecticut...


Hela sträckan, i alla fall alla staterna + Vermont, klarade vi på några timmar. Nu bor vi i en liten håla som heter Bethel, dvs vi bor utanför den i ett område fullt med motell, McDonalds och andra familjerestauranger, här kan man köpa bilar och reparera bilar, köpa livsmedel, kläder, elektronik och allt annat som är alldeles alldeles nödvändigt för att överleva i USA! Det finns sådana områden i alla amerikanska städer!

Om vi tyckte att vi åkte igenom mycket skog när vi körde till Bangor var det ett intet mot vad jag har sett idag. En höst ska vi åka hit igen och gå på lövspaning! Bilderna här är ett försök att fånga hur vackert det var med de blånande bergen i bakgrunden och träden i olika nyanser av grönt. Det lilla formatet taget med min iPhone i en skakig bil gör på intet sätt vyerna rättvisa...

Medan vi var kvar i Maine åt vi vår sista Lobsterroll. Ett litet café i skogen hade lobsterolls som var beströdda med lite cayennepeppar, smakerna gifte sig utmärkt. Viktor, stackarn, gillar inte hummer blandat med majonnäs så han har fått äta kyckling eller något annat när vi har vräkt oss i hummer!

Vi tog vägen genom Vermont, mest för att ha varit där oxå. Vi var där i ungefär 10 minuter och det såg precis likadant ut som i New Hampshire som vi precis hade lämnat! Vermont kallar sig "Den gröna staten" och vi var lite nyfikna på hur det skulle kunna vara mycket grönare än innan och vi fick inte svar på frågan. I alla fall inte under de tio minuterna vi var där:)

Nu bor vi i Bethel inte jättelångt från Newark och NY, har ska vi bo två nätter så vi inte har så långt att köra till Newark.

Torsdag 5/7, sol/lätta molnskyar, 25 grader.









Inga kommentarer: