2012-07-01

Mot Maine...

Maine är vår sista och nordligaste stat som vi kommer till på denna resan. Här ska vi stanna i sex dar innan det tyvärr är dags att vända näsan mot NY eller rättare sagt Newark där vi ska lämna bilen och flyga hem. Men ingen idé att sörja över det nu. Vi har många mysiga dagar kvar, och en hel del av dem ska vi tillbringa här i Maine!

Vi förbokade rummet denna gången oxå. Days Inn denna gången också, men ingen studio med kök utan ett vanligt motellrum denna gången. Motellet ligger mellan småorterna Bath och Brunswick. Det tog inte en och en halvtimme att köra dit från Dover och vi kunde inte checka in förrän tre så vi hade goda tider på oss. Vi körde den vackra vägen längst kusten och kusten i Maine är verkligen vacker. Full av små flikiga vikar och dramatiska klippor. Du får säkert se bilder av det längre fram här på Humlan.

Om vi hade lyxat och bott jättestort innan, så var det här lilla fattig kusinen till motellrum. Pluttelitet (men helt och rent...) och inte blev det större av att ställa in Viktors rolloway (extrasängen...). Vi är tvungna att fälla ihop den när han inte sover i den för annars får vi inte plats att sitta i rummet alla tre. Men motellrum är bara till för att sova i och vi bor granne med ett jättewalmart och lilla orten Bath är verkligen precis så mysigt som man ser i amerikanska filmer. Vi är verkligen glada att det är där vi ska fira 4 juli.

Man vet att man är i en liten amerikansk håla när okända människor hejar på en när man sitter på en parkbänk vid havet. En liten tös, typ 3 år, hade gärna kört en runda med mig, men när hon inte fick det så high-fivade vi istället:)

Mat åt vi på en lokal irländsk pub, komplett med ett irländskt ägarpar utanför som hälsade vänligt på oss.



Fredag 29/6, sol sol sol 26 grader.

1 kommentar:

Gunilla sa...

Skönt att att ni fått bättre väder, i dag kommer F och R och vi hoppas på mycket sol och lite varmare !!