2012-06-29

Boston...

I Boston är vädret blandat. Väldigt blandat. Det växlar var 5 minut. Sol, regn, sol, regn, sol, regn, sol... Ja du förstår. Det finns till och med ett uttryck för det. "vänta en minut väder": om du inte gillar vädret så vänta en minut då är det annorlunda...

Boston, det var där det började. Pilgrimerna och sen många andra åkte över till USA och var rätt nöjda med att det var en koloni, men på 1700-talet började det puttra lite överallt och mest i Boston. Kungen av England tog ut högre och högre avgifter på allt möjligt som kolonisterna behövde. Män samlades. Män hade hemliga möten och män vräkte te i havet! Det hela slutade med självständighet och ett eget land!

Kuriosa i sammanhanget är att Sam Adams som för de flesta är ett väldigt gott öl som bryggs just i Boston var den som initierade Boston teaparty!

Efter att ha yrat runt lite i en ytterkant, Mrs Garmin visade fel Washington street (det finns fyra visade det sig) kom vi in mitt i stan så vi kunde se på gamla hus. En lustig blandning av gamla hus från 1600-talet och nybyggda skyskrapor.

Vi gick lite längst Freedom trail och tittade på de gamla mötesplatserna för gubbar som kämpade för frihet. Freedom Trail är ett rött spår i gatan som visar vägen runt Boston, runt till alla de historiska hållplatserna i Boston. De punkter som ledde fram till En fritt USA, som på den tiden inte var så stort. Det var åtminstone 100 år tills nybyggarna började svärma över västern som gräshoppor!

Vi hittade även en saluhall mitt i stan med stånd vid stånd med lobsterrolls, glass, mackor, pizzabitar, brownies, soppa osv. Det var synd att vi redan hade hunnit äta en i och för sig jättegod, Ramen, en asiatisk nudelsoppa, min var fylld av skaldjur. Mmm... Synd var det för att i saluhallen var så mycket gott som vi var alldeles för mätta för att äta!

Vi hittade tillbaka till p-huset där vi hade parkerat bilen, sen hittade vi tredje våningen, sen hittade vi bilen, sen hittade vi (Mrs Garmin...) ut ur Boston och hem till hotellet.




Tisdag 26/6, sol, regn, sol, regn, sol, regn, sol osv... 20 grader.

1 kommentar:

Gunilla sa...

Boston känner man ju igen åtminstone att te vräktes i havet !!