2012-07-02

Mer utomhus...

Idag är det söndag och eftersom vi inte har några planer på att gå i kyrkan for vi på ännu en utomhusutflykt! Dessutom sa min väderapp i iPhonen att klockan fyra skulle det börja regna så det var bäst att passa på...

Vi körde lite norrut denna gången och tänkte egentligen köra längs kusten som här i Maine är, den enda beskrivning är flikig. Smala landtungor sträcker sig ut i havet, eller långa havsvikar sträcker sig in i landet! Men vägen gick genom skog ibland öppnade sig en gräsmatta och ett hus men annars var det mest skog. Man anade havet rätt nära men såg det egentligen inte.

Alla andras bilar är större än vår!
Vägen vi körde blev mindre och mindre, mittlinjen försvann, asfalten försvann och det blev en grusväg, sen delade den upp sig i tre och vi misstänkte att ingen ledde till havet utan bara till ett hus så vi bestämde vi oss för att vända. Mitt vid vändplatsen låg några (kanske 25 st) gravar bakom en inhägnad. Lasse och Viktor hoppade ur och tog sig en närmare titt. En del av gravarna var från mitten av 1800-talet. Det måste vara folk som hade bott i små hus i skogen. Långt ifrån någon kyrka och så begravde man dem på en liten plätt i skogen istället. På tillbakavägen såg vi flera sådana små begravningsplatser halvt gömda i skogen.

Vi for vidare till lilla orten Damariscotta där vi åt lunch på ett fantastiskt litet ställe vid en havsvik. Lobsterrollen firade triumfer i läckerhet, denna gången var det en hel hummer med. Klor och stjärt. Herregud vad gott det är med hummer...

Nu var det dags att vara lite outdoorsy igen. Mot fyren i Hemaquid. Där fanns en (liten) fyr för V + L att ränna upp i medan jag satt i solen nedanför och väntade. Jämte fyren fanns ett pluttelitet museum som handlade om hummerfiske och ett och annat strandfynd. I ett hörn hörn låg några böcker så vi passade på att lära oss allt om horseshoe crabs!

Eftersom klockan var fyra så började det regna så vi åkte hem. Middag i Bath, OK men inte superduper!









Söndag 1/7, sol 30 grader.

2 kommentarer:

G sa...

Man kan knappt se vem som är Lasse eller Viktor !!

Johanna Nordbring sa...

Nää, han har verkligen växt i vår!